Coaching en Counseling in Alkmaar

Als je kennis wilt maken met counselor therapie in Alkmaar, dan sta ik graag voor je klaar. Vanuit mijn praktijk Je Pure Zelf voorzie ik je van de ondersteuning die je nodig hebt om om te gaan met de belemmering of blokkade waar je tegen aan loopt. Maar ook om te begrijpen waarom je doet wat je doet, of hoe het komt wat je overkomt. Door te luisteren naar jouw verhaal en door het stellen van vragen, vind bewustwording plaats en worden er nieuwe inzichten verkregen die je verder helpen op jouw unieke levenspad. Als je op zoek bent naar een counselor in Alkmaar ben je bij mij aan het juiste adres.

Counselor Alkmaar

Counseling is een vorm van luistertherapie, waarbij ik me als counselor in Alkmaar richt op jouw verhaal. Luistertherapie herstelt het zelfoplossende vermogen dat je bezit. Dit vermogen kan door allerlei invloeden naar de achtergrond zijn verdwenen, waardoor je vast lijkt te zitten in een patroon waarin je stagneert.

Door te luisteren naar jouw unieke levensverhaal en jouw ervaringen te verhelderen door het stellen van vragen probeer ik de kern van het probleem bloot te leggen. We gaan opzoek naar wat jij wilt, jouw (re)acties, waar jij van opbloeit en wat jou kracht geeft. Je wordt bewuster van je gedachten en handelingen en leert jezelf beter kennen.

Jouw (hulp)vraag en wat je wilt bereiken vormen het uitgangspunt van de begeleiding in jouw persoonlijke ontwikkeling. Je komt weer meer in verbinding met jezelf en je krijgt meer zelfvertrouwen. Je voelt je krachtig.

Uiteraard voorzie ik je van bruikbare handvatten als dat nodig is om tot een vernieuwd inzicht te kunnen komen. Counselor therapie in Alkmaar bij Je Pure Zelf om weer beter te kunnen slapen, ontspannen en genieten.

Ervaren counselor omgeving Alkmaar

Als ervaren counselor in Alkmaar luister ik naar jouw verhaal en stel vragen, zodat ervaringen kunnen worden verwerkt en er ruimte ontstaat voor inzichten en oplossingen.
Counseling is een vorm van luistertherapie. Uiteindelijk zorgt deze luistertherapie ervoor dat je meer fysieke, mentale, emotionele en energetische balans ervaart. Om tot de kern van het probleem te kunnen komen, richt ik mij op jouw gedachten, gevoelens en het gedrag dat je daarbij gebruikt. Als ervaren counselor in Alkmaar doe ik dit vooral door aandachtig te luisteren naar wat jij te vertellen hebt.

Samen met jou zoek ik naar een manier waarop je contact kunt maken met jouw diepere lagen. Hierdoor verkrijg je niet alleen het inzicht dat je nodig hebt om tot oplossingen te kunnen komen, maar leer je ook om weer bewuste keuzes te kunnen maken: je neemt als het ware het heft (weer) in eigen handen en wordt ‘de chauffeur van je eigen voertuig’.

Het doel van deze therapie is het vergroten van bewustwording. Je leert jouw innerlijke gevoel te herkennen en erkennen, waardoor je meer in contact en verbinding komt met jezelf. Uiteindelijk zorgt dit niet alleen voor meer ontspanning, maar ook voor meer herstel van de balans. Door bewust te worden van wat er bij jou speelt, kun je betere keuzes maken en wat je denkt of doet en kom je meer in je eigen kracht te staan. Het maken van keuzes die dicht bij jouw identiteit liggen, wordt op deze manier een stuk eenvoudiger.

 

Neem contact op