-Energetische Lifestyle

Omdat ik verzot ben op lekkere pure geuren en natuurlijke producten, ben ik mij gaan oriënteren in aanvullende producten die jou kunnen ondersteunen bij een sessie in mijn praktijk.


Hiertoe maak ik,
bij een sessie of behandeling, o.a. gebruik van edelstenen of kristallen.

Natuurlijke producten. Mooi, krachtig en in vele vormen en kleuren.

Om ook jouw zelfhelend vermogen op ieder moment te ondersteunen is het daarom mogelijk om een aantal specifieke product te kopen en thuis te gebruiken. Op deze pagina vindt je informatie over edelstenen die ik gebruik of verkoop.

 

♦ EDELSTENEN en meer…

Edelstenen, of Kristallen, zijn niet alleen mooi om te zien, maar werken ook lichamelijk op je energetische en emotionele systemen en hebben daardoor het vermogen om jou welbevinden te bevorderen.
Bij Je Pure Zelf kun je edelstenen en kristallen kopen: als sieraad (hanger, ketting, armband, oorbel) of gewoon los (groot en klein, ruw of getrommeld) of als setje, bijvoorbeeld gecombineerd in de chakra kleuren.

   

◊ Energetische lifestyle

 • Edelsteen sieraden
  • Hangertjes
  • Armbandjes
  • Oorbellen
  • Kettingen en Sleutelhangers
 • Chakra steentjes
  • losse steentjes
  • aan- / bij elkaar
 • Edelestenen (klein en groot)
  • losse stenen/steentjes
  • in flesje voor specifiek doel
 • Verwerkt in Organite (pyramide of schijfje)

Heb je vragen over, of ben je geïnteresseerd in een product?
Kom langs in de Praktijk of stuur mij een berichtje:
Neem contact op

Gelieve het op te halen in de praktijk.

 

◊ Informatie over edelstenen

De eigenschappen van edelstenen

Hieronder heb ik van een aantal edelstenen hun eigenschappen en werking uitgelegd.
Deze stenen kom je veel tegen, maar natuurlijk zijn er (nog veel) meer en daarom vind je onderaan deze lijst een link naar een pagina met nog veel meer edelstenen.

Om je de zoektocht te besparen naar een aantal helende combinaties van edelstenen, heb ik voor een aantal veel voorkomende ‘hulpvragen’ nu ook een drietal verschillende edelstenen verzameld in een mooi potje. De kristallen zijn zo bij elkaar gezocht dat de combinatie elkaars frequentie ondersteunen en versterken. Welke dat zijn, vind je onder deze lijst.

 • Agaat werkt aardend en stabiliserend, en bevordert innerlijke rust en kalmte. De steen helpt ook bij spirituele groei door het aanzetten van zelfreflectie.
 • Amethist helpt om je kruin chakra en de derde oog te activeren. Een spirituele steen, die een veld van lichtenergie om je heen creëert en die je beschermt tegen negatieve invloeden. Brengt focus, harmonie en innerlijke rust.
 • Aventurijn -groen geeft een blij hart, trekt geluk en voorspoed aan, helpt ontspannen en je wordt positiever, creatiever en toleranter. Irritatie en frustratie nemen af, zodat je je met een open hart kunt verbinden met je omgeving en de wereld.
 • Bergkristal stimuleert of kalmeert, afhankelijk van wat er nodig is, en brengt harmonie en balans. Het zorgt voor een heldere, geconcentreerde en scherpe geest en maakt neutraal en onbevooroordeeld en helpt je om (voor)oordelen los te laten.
 • Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen motiveert en bevordert zelfvertrouwen, daadkracht en geeft hoop en moed.
 • Hematiet werkt aardend, beschermend en harmoniserend. De steen geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en versterkt de wilskracht. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Het is een goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen.
 • Jaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt om doelen waar te maken en ideeën om te zetten in actie, zo helpt het ook bij organisatorische vaardigheden en is in te zetten tegen negatieve energieën.
 • Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht en het versterkt de intuïtie. Zeer geschikt om bij je te dragen wanneer je teveel openstaat voor energieën uit je omgeving.
 • Lapis Lazuli is een hele spirituele steen. Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren.
 • Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en de vrouwelijke energie. De steen heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven, bevordert vruchtbaarheid en heeft een sterk effect op dromen.
 • Mosagaat werkt aardend en stabiliserend. De zachte en voedende energie van deze steen brengt lichaam, geest en ziel terug naar hun natuurlijke, evenwichtige toestand en brengt stabiliteit en rust op al deze niveaus.
 • Obsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven.
 • Rozenkwarts edelsteen, de steen van liefde en vrede. Met een zachte en liefdevolle energie, die het hartchakra opent zodat je weer in contact kunt zijn met je gevoel.
 • Sodaliet geeft inzicht in jezelf. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie en kan goed gebruikt worden in een groep voor harmonie, vertrouwen en solidariteit.
 • Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. Deze steen bevordert rust en helpt bij overprikkeldheid van het zenuwstelsel. Zeer geschikt voor HSP’ers om goed te blijven gronden.

Edelsteenfrequenties samen in 1 potje

Iedere combinatie kristallen heb ik met bewuste aandacht voor je uitgekozen en is speciaal geschikt voor het hieronder genoemde doel.
Met liefde heb ik een prachtige drietal edelstenen voor je verzameld in een mooi potje, op een bedje van Bergkristalletjes.
 • HSP – Bevat Tijgeroog (om beter te kunnen aarden), Seleniet (om in verbinding te blijven met je intuïtieve krachten) en Rozenkwarts (om ook aan jezelf te blijven denken).
 • AARDENBevat Jaspis, Rookkwarts en Boomagaat (allen om je goed te kunnen verbinden met de Aarde).
 • ZELFLIEFDE – Bevat Aventurijn-groen of Rozenkwarts (voor het hartchakra), gele Calciet (geeft zelfvertrouwen) en Bergkristal (versterkt andere twee en zorgt voor helderheid).
 • TROOST – Bevat Amethist, Rozenkwarts en Bergkristal. Deze combinatie wordt ookwel de Gouden Driehoek genoemd, omdat het zorgt voor Harmonie.
 • BALANS – Bevat Maansteen (helpt bij de vrouwelijke cyclus), Carneool (werkt aardend en geeft zelfvertrouwen) en Rookkwarts (voor de onderste chakra’s en je buikgebied, verminderd stress).
 • RUST – Bevat Boom Agaat (aarden), blauwe Aventurijn (rust) en Seleniet (verbinding): alleen al de kleuren brengen je geest tot Rust.
Draag de stenen bij je, bijvoorbeeld in je broekzak of aan een speciale hanger (te koop bij Je Pure Zelf). Je kunt er ook mee mediteren, of ze onder je kussen leggen als je gaat slapen. Reinig de stenen, na gebruik, met water (kort) of laat ze opladen in het maanlicht of in het ‘badje’ van Bergkristal-chips. Zo’n bijzonder potje met Kristallen is voor € 15,00 al voor jou!

CHAKRA edelsteenfrequenties in een zakje

Chakra's en Edelstenen bij Je Pure Zelf
Chakra’s zijn energie centra die ronddraaien in en om het fysieke lichaam en hebben een specifieke functie. Via een meditatie met bijvoorbeeld een steen is het mogelijk om een chakra weer in balans te brengen en houden. Bij Je Pure Zelf kun je edelstenen kopen die je kunt gebruiken om een Chakra in balans te brengen en te houden. Met liefde heb ik een aantal prachtige edelstenen samengevoegd die je hiervoor kunt gebruiken, in een mooi Organza zakje en met aanvullende informatie. In dit zakje vind je een 8-tal edelstenen, voor iedere chakra minstens één en zo’n bijzonder zakje met Kristallen (met een waarde van €25,-) is voor € 22,- al voor jou!

 

Heb je vragen over, of ben je geïnteresseerd in een product?
Kom langs in de Praktijk of stuur mij een berichtje:
Neem contact op

Voor meer informatie over de mogelijkheden of de prijzen, ga terug naar de WINKELTJE.

En als je informatie over een andere edelsteen zoekt, klik dan hier: Meer informatie over meer edelstenen.