-Gezond leven

Voor je lichaam zorgen is een investering en
je krijgt er iets voor terug dat onbetaalbaar is.

 

De mens wordt steeds ouder, maar helaas ook steeds jonger ziek.
Het gaat goed met het uitstellen van sterfte, maar het gaat helemaal niet zo goed met het gezond houden van de bevolking. Dat is niet zo gek, want we hebben op school niet geleerd hoe we gezond moeten leven en hoe we preventief onze gezondheid kunnen behouden en versterken.


Gelukkig begint er inmiddels wel iets te veranderen. Artsen en ziektekosten verzekeraars beginnen in te zien dat een gezonde leefstijl baat heeft.

Gezond leven = Gezonde Leefstijl

♣ Een gezonde leefstijl gaat over een gezond voedingspatroon, een gezond beweeg- en ontspanningspatroon en liefdevolle gedachten.
♣ Een gezonde leefstijl gaat over een manier van leven waarin je jezelf gezond(er) kunt maken en gezond(er) kunt houden.
♣ Een gezonde leefstijl betekent lekker in je vel zitten. Dit kun je bereiken met gezonde voeding en voldoende bewegen. Maar ook goed/voldoende slapen en kunnen ontspannen en genieten hoort daar bij.

Voordelen gezonde leefstijl
Wanneer je goed voor jezelf zorgt, zijn veel klachten, aandoeningen en metabole ziekten te voorkomen en te genezen, zoals:

 • Overgewicht
 • Hoge bloeddruk
 • Hoge bloedsuikerspiegel
 • Slapeloosheid
 • Stress(gerelateerde klachten)
 • Darmklachten (obstipatie, diarree, pijn)

Dit bereik je onder andere door “B.R.A.V.O.” toe te passen in je leven: voldoende Bewegen, niet Roken, matig met Alcohol, gezonde Voeding tot je nemen en op tijd Ontspannen.

 

Wil jij informatie over gezonde voeding, beweging of ontspanning?
Wil je afvallen, een betere weerstand of meer conditie?
Wil je weer kunnen genieten, minder stress ervaren of beter kunnen slapen?

Dan zit je goed bij Je Pure Zelf!

 

Lekker in je vel

Gezondheid is een belangrijke basis voor een vitaal en gelukkig leven. Wanneer je in je eigen kracht staat ben je de beste versie van jezelf. Je lichaam functioneert optimaal, je voelt je goed, krachtig en je straalt. Mensen merken en zien dat aan je en je merkt dat zelf gelukkig ook!

Wat een goede gezondheid is, is voor iedereen anders. De een voelt zich gezond wanneer hij of zij ’s morgens vol energie wakker wordt, de ander wanneer een gezond lichaamsgewicht is bereikt of als het potje voetballen (met de kleinkinderen) weer lukt, bij het hebben van ‘me-time’, kunnen ontspannen, genieten of zelfverzekerder door het leven kunnen gaan.

Wat wel voor iedereen hierin gelijk is, is dat een goede gezondheid er voor zorgt dat de kwaliteit van leven beter wordt. Dat is waar het om gaat.

 

Voeding, Beweging en Ontspanning

Ik begeleid mensen naar een gezonde(re) leefstijl en een goed gevoel: om dus weer lekker in je vel te zitten en jezelf gelukkig te voelen.

Als holistisch leefstijlcoach zorg ik ervoor dat we jouw leefstijlvraag helder hebben en jouw doel helder maken. De informatie en oefeningen die je ontvangt in het Gezond leven coach-traject zullen vervolgens hierop worden afgestemd, zodat je een manier van leven kunt ontwikkelen waarin je jezelf gezond(er) kunt maken en houden.

 

♣ Coachtraject Gezond leven

Over en voor een gezonde(re) leefstijl

Er bestaan richtlijnen over wat een gezonde leefstijl is. Toch is een gezonde leefstijl voor iedereen persoonlijk. Hoe dat voor jou is en werkt heeft te maken met hoe jij bent, wat jouw ervaringen zijn en wat jouw wens is: wil je een gezond gewicht, wil je bewuster leven, wil je beter kunnen ontspannen of genieten, wil je meer conditie, etc..

In het coachtraject Gezonde Leven neem ik de richtlijnen mee en stem die af op wat jouw wens/hulpvraag is. Ik ondersteun jou door het geven van informatie en ik ga met jou op zoek naar hoe jij een gezonde leefstijl het beste in jouw leven kunt inpassen. Na afloop ben jij je bewust van de keuzes die je maakt en kun je een gezonde leefstijl integreren in jouw leven.

Wil jij gezonde en bewuste keuzes maken? Wil jij een gezonde(re) versie van jezelf worden? Dan is dit coachtraject iets voor jou!

 

Wanneer je kiest voor het coachtraject Gezond leven ontvang je:

 • Informatie en oefeningenover voeding, beweging en ontspanning
 • Gids Gezonde Leefstijl, 40 pagina’s vol tips en informatie (digitaal)

Als jij aan jezelf wilt werken, wilt bereiken dat je beter in je vel zit en jezelf gelukkiger voelt, neem dan contact met mij op. Het coachtraject dat ik geef, is afgestemd op jouw hulpvraag en omvat de volgende onderwerpen:

 • Bespreken van de hulpvraag
 • Informatie verkrijgen over jouw voedings- en beweegpatronen
 • Informatie geven over gezonde voeding en voldoende beweging
 • Contact maken met je lichaam: ontspannings- en ademhalingsoefeningen
 • Optioneel voor Voeding: supermarkt safari
 • Optioneel voor Bewegen: bewegen op hartslag
 • Optioneel: samenstellen van een voedings- en beweegplan

Tevens ontvang je de digitale gids Gezonde Leefstijl, met 40 pagina’s boordevol informatie.

Het coachtraject Gezond Leven bestaat uit zeven sessies van 60-90 minuten per keer. De investering waar je je hele leven iets aan gaat hebben kost je maar € 400,- en is inclusief de digitale Gids -> omdat het traject persoonlijk is en op jouw wensen afgestemd is ieder traject anders: informeer naar de mogelijkheden.

 

Gids Gezonde Leefstijl

Ter ondersteuning voor iedereen die graag een gezonde(re) leefstijl wenst heb ik een gids gemaakt. Deze gids van 40 pagina’s staat boordevol informatie over gezonde voeding, gezond bewegen en tips om te ontspannen. De informatie wordt geïllustreerd met afbeeldingen en er is ruimte voor eigen aantekeningen.

Ik heb geput uit mijn kennis en ervaring en de gids zo opgesteld dat deze geschikt is voor iedereen die geïnteresseerd is in een gezonde leefstijl. De gids helpt je als je net begint of als je al even bezig bent en nog wat meer ondersteuning en informatie kunt gebruiken.

Ben jij iemand die…

 • graag wil beginnen met een gezonde leefstijl, maar weet je niet zo goed wat dat dan is of hoe je dat kunt aanpakken…
 • vind dat je al goed op weg bent naar een gezonde leefstijl, maar graag wat extra informatie en hulp ontvangt…

…, dan kan deze gids jou heel goed ondersteunen.

De 40 pagina dikke “Gezonde Leefstijl gids” is hoort bij het traject Gezond Leven en ontvang je separaat via de email in pdf formaat. De gids kost € 25,-.

 

 

♥ Coachtraject Ontspannen leven

Voor een betere ademhaling en meer ontspanning.

Hoewel een gezond leven alle drie de pijlers nodig heeft (voeding, beweging en ontspanning), kan het zo zijn dat jij specifiek ondersteuning zoekt voor ‘ontspanning en/of lekker slapen’.

Ben je gestrest, heb je stress-gerelateerde klachten en wil je meer ontspanning en rust? Kun je moeilijk in slaap komen of wordt je vaak wakker? Dan is dit coachtraject, vol lichaamswerk en ontspanningsoefeningen, iets voor jou.

Het is tijd om te ontspannen juist wanneer je er geen tijd voor hebt.

Ik begeleid je door middel van ontspannings- en/of ademhalingsoefeningen, om geestelijk en lichamelijk te kunnen ontspannen. De oefeningen die je in de sessie krijgt aangereikt zijn direct te gebruiken. Dat klinkt simpel en zo simpel is het ook.

Het coachtraject Ontspannen leven kost € 45,- per sessie.
Je bent vrij om te kiezen voor extra handvatten via coaching of voor specifieke ontspanningstechnieken zoals Access Bars.

 

 

Algemene informatie m.b.t.
Traject Gezond leven / Ontspannen leven

 • Het coachtraject wordt afgestemd op jouw persoonlijke hulpvraag en wens.
 • Voordat een traject wordt gestart vindt eerst een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats (telefoon, mail, gesprek). Hier bespreken we jouw wens, hulpvraag of klacht en kijken we of ik jou kan helpen en op welke manier.
 • Voorafgaand aan het coachtraject ontvang je een Intake- en afspraakformulier, de informatie hieruit bespreken we in het eerste gesprek (Intakegesprek) en heb ik nodig om je goed te kunnen begeleiden.
 • In het eerste gesprek bespreken we jouw hulpvraag en welk doel je wilt behalen, tevens ontvang je de digitale gids boordevol informatie over een Gezonde Leefstijl.
 • Na iedere sessie volgt meestal voor jou een (thuiswerk)opdracht om te komen tot jouw doel.

Let op: Coaching naar een gezonde leefstijl is bedoelt voor gezonde personen. De begeleiding tot een gezond(er) leven is complementair en ondersteunend aan een gezonde leefwijze. Neem wanneer je klachten hebt, medicijnen gebruikt of een (grote) verandering wilt gaan doen aan je eet- of beweegpatroon (ook) altijd contact op met je huisarts, medisch specialist of sportinstructeur/fysiotherapeut.

 

Neem contact op

 

 

Holistische coaching (vervolg traject)

Het traject Gezond leven is gericht op het geven van de informatie afgestemd op jou en het doen van oefeningen om nieuwe gewoonte te laten integreren.

Mocht je meer ondersteuning nodig hebben is holistische coaching, of Energetische therapie, bij Je Pure Zelf een goed vervolg. Jouw vraag en wat je wilt bereiken vormen het uitgangspunt van de begeleiding in jouw persoonlijke ontwikkeling. We gaan opzoek naar wat voor jou persoonlijk het leven zinvol maakt, of wat er precies achter zit als een gezonde(re) leefstijl niet lukt. Ik kijk verder dan een gezond leefpatroon en hoe je in het leven staat. Je leert jezelf beter kennen en je bent in staat om jezelf te helen. Je zult je krachtig voelen om de stap te maken die je wilt zetten.