X. Intuïtief tekenen & Tekenkunst

Iedereen, elk kind en elke volwassene, verlangt naar een zinvolle plaats in onze maatschappij waar hij of zij wordt erkend om zijn mogelijkheden en om wie hij is.

Een ‘tekenles’ staat in het teken van creativiteit, energie opdoen en ontladen. Tekenen bij Je Pure Zelf is intuïtief tekenen, zonder druk of verwachtingen: er bestaat geen goed of fout. Ik faciliteer, daag uit, stimuleer en ondersteun. Ik ben aandachtig en geïnteresseerd, maar oordeel niet. Ik geef ruimte en vrijheid en tegelijk grenzen en structuur. De tekeningen komen tot stand door te ervaren wat bijvoorbeeld gedachten, bewegingen, kleuren, vormen of geluiden met je doen. Heel intuïtief: alles is daarom ook goed.

Verander de manier waarop je naar dingen kijkt en de dingen waar je naar kijkt veranderen.

Ik bied het volgende aan:

  • Intuïtief tekenen voor kinderen
  • Intuïtief tekenen voor volwassenen
  • Teken-coaching voor kinderen
  • Kunstwerk

Ervaringen

 

♥  Intuïtief tekenen voor kinderen

Kinderen houden van tekenen. De creativiteit van kinderen is groots en het is een feest om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Kinderen zijn ontdekkers, verzamelaars, ervaringsdeskundigen, onderzoekers, ondernemers, leermachines en wetenschappers ineen. Daarom is het van groot belang dat een kind zijn eigen talenten en vaardigheden leert kennen en gebruiken. Creativiteit leert kinderen een belangrijke stap te zetten in hun persoonlijkheidsontwikkeling en algemene ontwikkeling. Ze ontwikkelen zich niet alleen op creatief vlak, maar ook cognitief, emotioneel en sociaal. Het vergroot hun kennis, ze leren nieuwe vaardigheden en hun persoonlijkheid wordt gevormd.

Het is heel belangrijk, zeker in deze drukke (digitale) tijd, om kinderen te leren hun lichaam, emoties en energie bewust te laten voelen. Wanneer kinderen zich daarvan bewust zijn en deze zonder oordeel weten te uiten of kunnen verwerken, voelt een kind zich veilig en ervaart het vermogen om van daaruit contact te maken. In deze tekenlessen komt jouw kind in zijn/haar eigen kracht en wordt zo weer zijn/haar meest bijzondere zelf.

Denk jij dat jouw (klein)kind(eren) het leuk vind om een uurtje in de week te tekenen en creatief bezig te zijn? Meld ze dan aan voor een gezellig, ontspannen en creatief tekenuurtje. Met als bonus dat ze er ontspannen, enthousiast en lekker in hun vel vandaan komen, met misschien wel hun allermooiste kunstwerk door krassen, spiegelen, vormen & patronen, kleuren, diepte-werking of grafisch.

Enkele voorbeelden:

      

     

 

Wanneer en wat
Deze ‘tekenlessen’ zijn bedoelt voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 6 tot 11 jaar.
Dag/Tijd: Dinsdag en of donderdag, van 16:00 tot 17:00 uur.
Locatie: WillemHedastraat 151.
Prijs: € 40,- per kind per 5 lessen, inclusief materialen en wat te drinken.

Datums
2018 – lente : 17 en 24 april, 01 08 en 15 mei 2018 (dinsdag).
2018 – herfst: 20 september, 02 18 en 30 oktober, 15 en 27 november (dinsdagen en donderdagen).

Datums laat ik weten op deze pagina van mijn website en plaats ik in mijn Nieuwsbrief. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, geef je op voor de Nieuwsbrief. Staat er een datum bij waarvoor je je kind wilt opgeven, laat dit dan weten via contact: vermeld “Tekenen voor Kinderen”, wie je opgeeft + voor welke datum en wat de contactgegevens zijn (bv. je telefoonnummer).

Momenteel is er geen Intuïtief tekenen. Ben je echter wel geïnteresseerd en heb je een groepje van ongeveer 3 kindjes, neem dan contact met mij op.

Neem contact op

 

♥  Intuïtief tekenen voor volwassenen

Omdat je ook als volwassene op zoek kunt zijn naar rust, ontspanning en je eigen ruimte organiseer ik een aantal keer per jaar een Tekenavond voor volwassenen.

Ik begin met een meditatie om weer helemaal bij jezelf te komen, daarna volgt een tekenopdracht. Deze is iedere keer anders, maar is altijd bevrijdend en geeft bijzondere en verrassende inzichten.

Wanneer en Wat
Dag/Tijd: Maandag of Woensdag, van 20:00 tot ongeveer 22:00 uur.
Locatie: WillemHedastraat 151.
Prijs: € 12,- per persoon (maximaal 4 personen per keer).
De avonden zijn inclusief meditatie, materialen, koffie/thee en wat lekkers.

Datums
2017 – maandagavond 18 december / woensdag avond 27 december.
Datums laat ik weten op deze pagina van mijn website en plaats ik in mijn Nieuwsbrief. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, geef je op voor de Nieuwsbrief. Staat er een datum bij waarvoor je je kind wilt opgeven, laat dit dan weten via Contact: vermeld “Tekenen voor Volwassenen”, wie je op geeft + voor welke datum.

Momenteel is er geen Intuïtief tekenavond gepland voor volwassenen. Ben je echter wel geïnteresseerd neem dan contact met mij op.

Zit er geen datum tussen die je schikt? Of heb je behoefte aan meer of andere ontspanningsmomenten? Kijk dan eens bij mijn Diensten voor andere mogelijkheden. Misschien zit daar iets bij dat bij jou aansluit.

Neem contact op

 

♥  Teken-coaching voor kinderen

Teken-coaching is een hulpverlenende methode voor iedereen die meer van zichzelf wil begrijpen. Voor kinderen die zich verdrietig voelen of last hebben van boosheid of angst. Kinderen die buikpijn hebben of vermoeid zijn zonder aanwijsbare reden. Kinderen die te maken hebben met verlies, problemen op school of met het maken van contact. Voor jongeren die in de middelbare schoolperiode uit balans raken en voor volwassenen met sociale, emotionele of lichamelijke problemen.

Kinder-teken-coaching is een leuke, korte vorm van coaching voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar. Tekeningen laten iets van het bewustzijn zien. Kwaliteiten worden zichtbaar en het is een hele fijne manier om in gesprek te komen met het kind. Heeft jouw kind meer behoefte aan een 1-op-1 ‘tekenles’ omdat je merkt dat hij/zij ergens mee zit, dan kan deze vorm van coaching iets zijn voor jouw kind.

Ik ga ervan uit dat kinderen precies weten wat ze nodig hebben en ook de oplossing van hun klacht kennen. Via een tekening kijken we samen naar de situatie en gaan we in de tekening opzoek naar de oplossing. Doordat het innerlijke beeld van het kind op deze manier verandert, verandert er ook wat in de manier van kijken naar en omgaan met de buitenwereld. Het doel is dat het kind zich weer gelukkig voelt en lekker in zijn/haar vel zit.

Wanneer je op zoek bent naar een manier om jouw kind te begeleiden en te begrijpen kan het zijn dat een kunstzinnige vorm een ingang is. Kindertekeningen zijn plattegronden van motorische, emotionele en geestelijke groei. Kinderen kunnen hier heel gemakkelijk hun verhaal in kwijt. Tekeningen kunnen het kind helpen zichzelf te ontwikkelen tot diegene die hij/zij diep van binnen is.

Ik werk met het kind, vanuit de klacht van het kind. Echter is er ook een sterke verbinding met (de klacht) van de ouders. Dit proces kan niet los gezien worden. Samenwerking van de ouders is daarom van groot belang. Het is daarom verstandig om ook als ouders te worden ondersteund.

Werkwijze
Kennismakingsgesprek: Voordat je je (kind) aanmeldt voor de 1-op-1 Teken-coaching kun je gebruikmaken van een kennismakingsgesprek. Dat kan in mijn praktijk, per telefoon of email. Dit gesprek is gratis en geheel vrijblijvend.
Aanmelden & Intake: Na aanmelding (door of op initiatief van de ouders/opvoeders) volgt eerst een intakegesprek met de ouders. Ouders kunnen belangrijke informatie geven over hun kind en hun kijk geven op de mogelijke oorzaak van het probleem.
Teken-sessies: Dan volgen vijf teken-sessies zonder de ouders. Ik laat tekenen en gebruik spelvormen en kaartjes om steeds een stapje verder te komen en te ontdekken wat er ontstaat. Iedere keer is er meer verdieping of volgt een nieuwe vraag of inzicht waar weer mee gewerkt kan worden.
Evaluatie en Vervolg: Na de vijf teken-sessies volgt opnieuw een ouder/verzorger gesprek.

De teken-sessies inclusief het evaluatie moment na de vijfde sessie kost € 150,-.

Wilt u uw kind aanmelden of meer informatie, laat dit dan weten via Stel een vraag. Vermeld “1-op1 Teken-coaching” en waar het over gaat. U ontvangt vervolgens zo spoedig mogelijk een bericht van mij.

Mijn begeleiding is complementair en vervangt dus niet de reguliere geneeskunde.

Neem contact op

 

♥ Tekenkunst

Kinderen maken fantastische tekeningen! In enkele minuten gemaakt en dan is het klaar! Zo heb je gauw stapels tekeningen, in de hoek van de kamer of een in map. Maar hoe jammer, het zijn vaak ware kunstwerken!

Vooral de kindertekeningen van kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar zijn erg leuk om in een kunstwerk om te zetten. Het hoeven nog echt geen voorstellingen te zijn. Krassen, cirkels en bewegingen zijn al erg mooi. Maar het eerste poppetje, huisje of boompje is natuurlijk helemaal super leuk om te vereeuwigen. Het cadeau voor Vaderdag of Moederdag, voor opa of oma of voor een andere speciale gelegenheid.

 

Werkwijze
Ik ontvang de kindertekening (kopie, scan of origineel –die u natuurlijk weer terug krijgt). Deze trek ik over op een schildersdoek. Vervolgens verrijk ik de kleuren en accentueer ik bepaalde vormen. Zo verandert de kindertekening in een waar kunstwerk.

De prijs is afhankelijk van de grootte, maar zal rond de € 100,- zijn.
Het kunstwerk kan worden opgehaald in mijn Praktijk, of kan ik opsturen (meerprijs).

Wil je een tekening van jouw (klein)kind als Kunstwerk, laat dit dan weten via Stel een vraag. Vermeld “Tekenen Kunst” en laat mij weten wat de wensen zijn. Ik zal dan een voorstel doen.

Neem contact op