Vergoeding

Counselor Alkmaar

Tegemoetkoming in coachingskosten

Vergoeding van coaching/counseling of een therapie sessie is afhankelijk van een aantal dingen: bijvoorbeeld hoe je (aanvullend) verzekerd bent, of je een ondersteuning ontvangt vanwege een re-integratie naar de arbeidsmarkt of dat je gebruik kunt maken van een scholingsbudget (van je werkgever).

Vergoedingen van complementaire psychosociale hulpverlening vallen onder alternatieve zorg en vinden plaats vanuit de aanvullende verzekering. Coaching/begeleiding wordt over het algemeen niet vergoed door zorgverzekeraars (ook niet met een aanvullend pakket), wel bieden sommige verzekeraars dit via een eigen pakket aan.

 

Iedere zorgverzekering biedt een ander pakket aan en hanteert andere voorwaarden voor een tegemoetkoming in of een vergoeding van kosten voor alternatieve zorg. Voor zover ik weet kun je de sessies bij Praktijk Je Pure Zelf niet vergoed krijgen via jouw Zorgverzekeraar en vanwege de grote verschillen tussen en eisen van de Zorgverzekeraars heb ik besloten om mijn tarieven bewust laag te houden, zodat het voor jou toch betaalbaar is.

Wellicht kun je via je werkgever (scholingsbudget) of een andere instantie wel een tegemoetkoming krijgen.
Informeer zelf bij de verschillende bronnen naar de mogelijkheden voor jou!

 

Wèl is Praktijk Je Pure Zelf aangesloten bij Beroepsvereniging CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten) en bij het Platform CoachFinder, waardoor jij weet dat Je Pure Zelf een betrouwbare praktijk is en voldoet aan een aantal (wettelijke) eisen

Ook kun je bij praktijk Je Pure Zelf gebruik maken van een vorm van ‘Gevonomie‘: een ruildienst waarbij je ervoor kunt kiezen om € 10,- van de vraagprijs te doneren aan iemand anders die dit bedrag hard nodig heeft of door te betalen in natura met iets dat jij goed kunt of over hebt (b.v. je bent kapper of schoonheidsspecialiste, je hebt groenten uit eigen tuin, je kunt goed overweg met de naaimachine, of bent een uitstekend schilder of een ICT specialist). Lijkt dit je iets, ben je student of heb je weinig draagkracht… misschien is deze ‘ruildienst’ dan iets voor jou: doe een passend voorstel en/of informeer naar de mogelijkheden.

 

Informatie vanuit het Platform CoachFinder:
-Klik hier voor meer informatie over Vergoedingen en het verschil tussen Coach, Counselor of Psycholoog.
-Er zijn tegenwoordig heel veel coach-vormen en wellicht zie jij ‘door de coaches het bos’ niet meer? Het CoachFinder platform legt dat ook zeer goed uit. Klik daarvoor hier.

 

Wanneer je echt wilt, vind je een mogelijkheid…

Wat wil jij?
Wil je echt iets veranderen, wil je er echt voor gaan?

Je bent van harte welkom bij praktijk Je Pure Zelf.
Heb je nog een vraag, of wil je een afspraak maken:

Neem contact op

 

 

 

Adres

Je Pure Zelf

WillemHedastraat 151

1816 KC Alkmaar

Openingstijden

MAANDAG avond (oneven-weken)
van  19.30-21:30 uur

DINSDAG en DONDERDAG overdag
08:00-09:45 / 10:15-12:00 / 13:00-14:45 / 15:15-17:00

ZATERDAG OCHTEND van 10:00 – 11:45