KLEUROLOGIE: hoe kleuren je beïnvloeden

Kleuren energie

Iedere kleur heeft een eigen energie. Kleurologie maakt gebruik van dat principe: kleuren zijn inherent aan de natuur en kunnen gebruikt worden om onszelf en degenen om ons heen beter te begrijpen. Bewustwording van de invloeden van de kleuren zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt in je eigen situatie. Zodat je, als je dat zou willen, stappen kunt ondernemen om jezelf weer in balans te brengen.

Om de ´klank´ van iemand te ontdekken is een analyse nodig. Voor deze analyse wordt gebruik gemaakt van het zonneteken (sterrenbeeld), de naam en geboorte datum. Zo ontstaat een driedelige combinatie van kleuren die informatie geven over je levensles, je lot en je persoonlijke expressie.

  • De levensleskleur wordt gevormd door het zonneteken en staat voor de ontwikkeling van je ziel. Het onthult wat iemand zich als taak heeft gesteld op deze wereld, om te onderzoeken of om te doen. Het is een afspiegeling van de ontwikkelingsfase van de ziel. Het is de onderliggende kracht in alles wat we doen, zelfs als we ons er niet bewust van zijn.
  • De lotskleur wordt bepaald door de geboortedatum is de kleur van jouw levensdoel of bestemming. Het bepaalt wat de toekomst in petto heeft en welke beslissingen je zou moeten nemen.
  • De expressiekleur komt voort uit de naam die je bij je geboorte hebt ontvangen en staat voor het benutten van de mogelijkheden die je hebt meegekregen.

 

Kleuren analyse

Hoe ziet zo’n analyse er dan uit? Om je een tipje van de sluier te geven, laat ik hier een verkorte versie zien van het resultaat van mijn Kleurologie: Mijn zonneteken geeft levenskleur rood, wat staat voor fysieke energie, passie en verlangens. Het is een heel sterke kleur, welke in verbinding staat met onze primitiefste lichamelijke en emotionele behoeften. Mijn geboortedatum geeft lotskleur indigo. Deze kleur geeft aan dat ik niet alles zomaar accepteer en dat een probleem er is om te worden opgelost. Ik heb een scherpe onderzoekende geest, ben van nature praktisch en pak dus alles aan. Hoewel ik pragmatisch ben en logisch redeneer, ben ik ook verassend artistiek. Bovenstaande gecombineerd met mijn expressiekleur, die goud is, blijk ik een raadsel te zijn. Een curieuze combinatie van een pragmaticus en spiritualist. Dit maakt mijn leven niet gemakkelijk, maar wel fascinerend. En anderen kunnen veel van mij leren.

 

Ik ben verrast over het resultaat, vind het heel leerzaam en bied het daarom ook graag aan jou aan.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar jouw Kleurologie en wil je ook een Persoonlijke kleuren analyse? Geef je daar dan nu voor op.

Aanmelden kan via een reactie op dit bericht, of via de contact pagina op mijn website, onder vermelding van “Ja, ik wil graag een Persoonlijke Kleuren analyse”.

 

Wens je ondersteuning, heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Neem contact op !

3 thoughts on “KLEUROLOGIE: hoe kleuren je beïnvloeden

  1. Hoi Jessica, ik wil je nog bedanken voor jouw persoonlijke kleurenanalyse. Het was heel interessant om te lezen over de betekenis van kleuren, de invloeden van kleur op je situatie én dat het dan ook nog eens (grotendeels) klopt. Het is opnieuw een bevestiging dat ik toch aan de slag mag gaan met datgene wat me remt. Dank je wel!

  2. Nog bedankt Jessica, van twee weken geleden ik had ontzettend last van pijn op mijn borst, ik heb je gevraagd mij hierin op afstand te ondersteunen met je energie, binnen vijf minuten was de pijn gehalveerd en daarna helemaal weg. Nogmaals bedankt voor je steun.

  3. Hey Jessica! Ik ben vast een van de eerste lezers van je nieuwste blog; hij kwam net binnen in mn mailbox 🙂 . Ik ben wel nieuwsgierig naar mijn persoonlijke kleuren analyse. Hoor ik bij een van de eerste zes aanmeldingen? 🙂 x Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *