-Meditatie Momentje

Het is tijd om te ontspannen juist wanneer je er geen tijd voor hebt.

Als holistisch leefstijlcoach begeleid ik mensen naar een gezonde(re) leefstijl en een goed gevoel: om dus weer lekker in je vel te zitten en jezelf gelukkig te voelen. Hoewel een gezond leven alle drie de pijlers nodig heeft (voeding, beweging en ontspanning), kan het zo zijn dat jij specifiek ondersteuning zoekt voor ‘ontspanning en/of lekker slapen’.

Een Meditatie Momentje helpt je te ontspannen!

Wanneer ik een meditatie geef tijdens de coaching krijg ik daar positieve reacties op en daarom is er vanaf nu ‘iedere’ woensdag avond een inloop bij praktijk Je Pure Zelf voor een Meditatie-Momentje.

♥  Meditatie Momentje

Voor een betere ademhaling, meer rust in je hoofd en meer ontspanning in je lijf.

 

Voor wie is het?

Voor iedereen die een momentje van rust, stilte, heling en verbinding wenst of kan gebruiken.

Meditatie brengt het volgende:

 • Rust en ontspanning
 • Focus en bewuste aandacht
 • Heling en positieve energie

 

– wanneer je hoofd stil is, kun je het fluisteren van je hart horen –

 

Wij mensen, zeker hier in het westen, leven vanuit ons hoofd. Zo hebben wij dat geleerd en zo gaat het al generaties lang. Dat maakt dat onze gedachten zeer geloofwaardig voor ons zijn: wat wij denken is waar. Toch? Maar is dat wel echt zo?

Onze gedachten zijn zeer krachtig. Zo kunnen wij onszelf b.v. ziek-denken en somber. En nu we dit weten, weten we ook dat we onze gedachten kunnen inzetten om ons beter te denken. Hiervoor is het wel nodig dat we ons bewust zijn van wat we denken en werkelijk kunnen voelen wat we onszelf toewensen, zodat we het kunnen ombuigen naar helende gedachten en gevoelens.

Om dit te kunnen (gaan) doen, mogen we contact gaan maken met ons lijf. Met ons hart. Contact maken met het hart betekent contact maken met de Bron, met je Hogere Zelf, met de meest zuivere energie. En door hiermee contact te maken, zullen de stemmetjes in je hoofd, die je al een tijdje hoort en die je niet dienen, zwakker worden en geeft het je ruimte voor nieuwe paden en gevoelens.

Het elektrisch veld rondom het hart is zestigmaal sterker dan rondom het brein. De intelligentie van het hart is uitzonderlijk. Het is niet voor niets het eerste orgaan dat wordt ontwikkeld, en gaat zo’n 20 dagen na de conceptie al kloppen, lang voordat het brein wordt ontwikkeld zo’n 70 dagen later.

Alles is in basis puur potentieel, wat betekent dat alles op ieder moment mogelijk is. Het is tijd geworden dat wij mensen ons volledig potentieel gaan vinden en gebruiken, zodat we mogen gaan creëren voor ons hoogste potentieel.

Wanneer je naar een nieuwe werkelijkheid wilt, zul je die duidelijk voor ogen moeten hebben en deze intentie voortdurend uitzenden met een gekoppeld gevoel van dankbaarheid, alsof je het al werkelijkheid is.

En daarom gaan we mediteren. Zodat we bewust worden van onze gedachten en om onze creatieve kracht optimaal te kunnen gaan benutten. Bijkomend voordeel: het lichaam ontspant en het hoofd wordt stil.

 

Hoe wordt de meditatie vorm gegeven?

Voorafgaand aan de inloop stem ik me af op het moment van die dag en de energie van de mensen die gaan komen. Hier op kies ik dan een meditatie-thema, eventueel ondersteund met een inzichtkaartje of een etherische olie.

Een thema kan zijn:

 • Stilte meditatie (met een rustig achtergrond muziekje)
 • Begeleide meditatie (visualisatie)
 • Op een specifiek onderwerp, zoals b.v.
  • Chakra (energiekanaal van je lichaam met een bepaalde functie)
  • Orgaan/Hormoon (zoals je schildklier, hart of bijnieren)
  • Onderwerp voor heling (innerlijk kind, frustratie)
  • Lichaam(s gewaarwording)

 

Meditatie MomentjeWanneer om 20 uur iedereen binnen is en in stilte een plekje heeft gevonden, zal ik kort iets vertellen met betrekking tot het thema van die avond.

Voorafgaand aan het starten van de meditatie zal ik een ‘gebed’ voorlezen. Hierdoor ontvangt jouw systeem toestemming om je schaduwkant te kunnen omarmen, om alles wat het hoogste goed niet dient los te kunnen laten en om jezelf volledig te kunnen liefhebben en in het hoogste potentieel te gaan staan.

Daarna volgt de meditatie (in dat bepaalde thema).

Na ca 20-30 minuten zal ik afsluiten en mag je, nadat je weer in jezelf bent geland en een kopje thee, de ruimte in stilte weer verlaten.

 

Hoe werkt ‘de inloop’?

De deur is open v.a. 19:50 uur. Je mag in stilte plaats nemen.
De Meditatie begint om 20:00 uur.

Na een korte introductie over het thema van die avond, zal ik de meditatie beginnen en na ca 20-30 minuten afronden. Vervolgens is er gelegenheid om in stilte een kopje thee te drinken en bij jezelf na te voelen en te reflecteren. Als je wilt kun je je ervaringen dan ook in je schriftje noteren.

⇒ Er is ruimte voor ca 4 (!!) personen.
⇒ Aanwezigheid is gratis (een donatie mag, maar hoeft niet: doe wat voor jou goed voelt).
⇒ Aanmelden is verplicht: dit kan tot een uur van te voren via een mailtje, of half uur van te voren nog via een appje. Dit omdat ik dan w
eet hoeveel personen er gaan komen en ik je een afbericht kan sturen als het onverhoopt niet doorgaat of vol is.

Wil je graag een reminder ontvangen, volg mij dan op FaceBook. Daar zal ik een berichtje posten.

Geef je dus op als je interesse hebt.

 

Contact opnemen met Je Pure Zelf

Vul dan alle velden in (*) en verzend het bericht.
Noteer in je ‘bericht’ svp ook even je mobiele nummer.
Je aanmelding voor MeditatieMomentje in geslaagd wanneer je van mij hierover een bevestiging ontvangt.