MINDFUL ANALYSIS – online zingevingscoaching

We hebben momenteel nogal wat te verduren door alles wat niet meer kan en anders moet. De dagen thuis en op het werk zien er anders uit, het openbaar vervoer, het boodschappen doen… Hoe gaat het met jou? Sta je nog stevig op je eigen fundament of is er van alles aan het verschuiven? Is het bij jou tijd voor stilstaan en reflecteren, of juist doorhollen en zorgen voor een ander? We kunnen niet terug naar hoe het was en wat de toekomst brengt is nog onzeker.

 

Mindful Analysis is een online-coachtraject dat je kunt doen als je zorgen, stress of spanningen hebt en met iemand wilt praten, om mindful met jezelf om te gaan, oorzaken te achterhalen en nieuwe paden te ontdekken.

Ervaar je een belemmering of blokkade en ben je opzoek naar ondersteuning voor meer inzicht en zingeving, maar wil je dat liever doen vanuit je eigen huis of anoniem, dan kan dat nu ook bij mij, bij praktijk Je Pure Zelf. Afgelopen jaar heb ik de opleiding Online Coaching ‘Mindful Analysis’ gevolgd. Ik ben nu gediplomeerd Mindful Analyst en kan je nu ook deze vorm van online zingevings-coaching aanbieden.

Ik leg je graag wat meer uit over deze interessante techniek, lees dus nog even door ?.

 

Online coaching in een Mindful jasje

Mindful Analysis is een nieuwe en baanbrekende vorm van zingevings-coaching die geschikt is voor vele vormen van vragen en klachten, zoals psychische klachten, loopbaanvragen, relatieproblematiek en algemene spanningen.

In het leven kun je diverse belemmeringen of blokkades ervaren. Hoewel dit in eerste instantie niet altijd voor een probleem hoeft te zorgen, kun je hier later toch hinder van ondervinden. Bijvoorbeeld omdat je gebeurtenissen niet (op de juiste manier) hebt verwerkt, of omdat je vast blijft houden aan een patroon dat nu niet meer voor je werkt.

Jouw vraag en wat je wilt bereiken vormen het uitgangspunt van de begeleiding in jouw persoonlijke traject. Je leert jezelf beter kennen. Je wordt je bewust van je patronen en je komt in verbinding met je hoofd, hart en lichaam. Van hieruit werk je verder naar een oplossing of ander manier van zijn.

 

Wat is Mindful Analysis

Mindful Analysis is een vorm van schrijftherapie en -coaching en verloopt volledig via de email. Hierdoor kan het op iedere gewenste locatie en op elke willekeurig tijdstip plaats vinden. Gewoon wanneer en waar jou dat het beste uitkomt.

Deze vorm van zingevings-coaching maakt gebruik de filosofie van de Mindfulness en de helende werking van het schrijven.

Mindfulness in de Mindful Analysis

Mindfulness is aandachtig aanwezig zijn in het hier en nu en met mildheid te kijken naar jezelf. Het is wetenschappelijk aangetoond dat door mindful te leven klachten kunnen worden verlicht en patronen en gedrag inzichtelijk wordt.

Schrijven in de Mindful Analysis

Schrijven is een proces van bewustwording, het maakt dingen concreet en het is een middel tot zelfexpressie. Het geeft structuur en heling. Onderzoek heeft aangetoond dat schrijven een positief effect heeft op emoties en dat het klachten verminderd als angst, depressie en vermoeidheid.

 

Hoe werkt Mindful Analysis

Iedere klacht heeft een eigen oorzaak en jij hebt zelf, vaak onbewust, het antwoord voor de oplossing. Deze methodiek voor online coaching bestaat uit een kortdurend schrijftraject van 1 week, waarbij je door de juiste vragen begeleid wordt naar een diepgaand zelfonderzoek, snel tot de kern komt en inzichten krijgt. Al binnen een paar dagen merk je het verschil.

Centraal staat het verhaal: jouw verhaal. Een persoonlijk betoog over zaken waar jij aandacht aan wilt schenken: gevoelens en gedachten over werk, relaties en jezelf. Een zelfonderzoek dat niet aan regels is gebonden, maar naar eigen inzicht en de eigen stijl en vorm tot stand komt.

De rust en de concentratie die optreed tijdens het schrijven, laten je diep afdalen in jezelf en hebben een helende werking. Je overdenkt en onderzoekt hoe patronen zich hebben gevormd en hoe deze op dit moment doorwerken. Je krijgt helderheid, ziet mogelijkheden en bent in staat om (andere) keuzes te maken. En… doordat het hele traject op papier staat heb je je eigen unieke zelfhulpboek geschreven.

 

Helende werking op geest en lichaam

Doordat je door het schrijven jezelf, je lichaam, je gevoelens en je gedachten analyseert, helpt deze methode bij het maken van keuzes en het leren herkennen van patronen. Het brengt de geest tot rust en laat het aanzetten tot een nieuwe manier van denken, een andere manier van zijn. Door het analyseren van je lichaam kan deze methode ook ingezet worden voor verlichting van chronische pijn.

Pijn

Pijn is een signaal vanuit de hersenen wanneer er lichamelijk ongemak ontstaat. Deze pijn is goed. Het zorgt er voor dat je dit deel van je lichaam zult ontzien, zodat het kan herstellen. Weefsel dat schade oploopt herstelt in de meeste gevallen binnen zes en vaak al binnen drie maanden. Duren klachten langer dan zes maanden, dan is vaak er iets anders aan de hand. De pijnklachten kunnen in dat geval worden veroorzaakt doordat de hersenen in een staat van verhoogde waakzaamheid zijn blijven staan (‘over-bescherming’) en pijnsignalen blijven sturen. Er hoeft dan dus lichamelijk niets mis te zijn.

Het analyseren van jezelf en het begrijpen van hoe het werkt in je lijf en in je hoofd is de eerste stap. Het kunnen omdenken, of de keuze maken tot veranderen, de tweede. De eerste stap, het begrijpen, het mindful zijn en bewust worden treedt op tijdens het schrijven. De tweede stap, een andere weg kiezen, gebeurt ook tijdens het volgen van een Mindful Analysis traject.

 

De voordelen van een Mindful Analysis traject

 1. Voor vele vormen van vragen en klachten
 2. Laagdrempelig
 3. Waar en wanneer jij wilt
 4. Geen reistijd (en reiskosten)
 5. Anoniem
 6. Veilig
 7. Snel, efficiënt, effectief
 8. Beproefde methodiek voor online coaching

 

Mindful Analysis traject

Mijn naam is Jessica van Vulpen en ik ben gediplomeerd Holistisch coach en Mindful Analyst. Ik sta voor jou klaar om je te begeleiden in jouw proces om oude patronen los te laten, nieuwe paden te ontdekken en het beste uit jezelf te halen.

 

Nieuwsgierig? Geïnteresseerd?

Neem contact op !

 

Een traject kost € 250,-.
Neem gerust contact op. Het eerste contact is sowieso gratis.

2 thoughts on “MINDFUL ANALYSIS – online zingevingscoaching

 1. Klinkt interessant en laagdrempelig!
  Lees /begrijp ik goed dat het traject ‘maar’ 1 week duurt?

  1. Dag Angela,
   ja dat klopt: een traject duurt ‘in principe’ 1 week.
   Het is een intensief traject dat gemiddeld 1 tot 2 uur per dag van je vraagt.
   In die week, van 5 tot 7 (werk)dagen, is er één of meerdere keren per dag email contact.
   De duur van het traject is dus mede afhankelijk van het totaal aantal email contact momenten.
   Is je vraag zo voldoende beantwoord?
   Groet Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *