-Geuren & Stenen

Omdat ik verzot ben op lekkere pure geuren en natuurlijke producten, ben ik mij gaan oriënteren in aanvullende producten om jouw te ondersteunen en om te gebruiken in mijn praktijk.

Ik maak gebruik van geuren en geurfrequenties of edelstenen / kristallen bij een sessie of behandeling.

Daarom is het mogelijk om een specifiek product te kopen en thuis te gebruiken. Producten gemaakt met natuurlijke producten, zuivere oliën, etherische oliën en/of geurfrequenties van ‘de Groene Linde’.

Mooi, eerlijk en heerlijk (ruikend).

 

Op deze pagina vindt je informatie over geuren, geurfrequenties, oliën en edelstenen die ik gebruik of verkoop.

 • Parfum
 • Geuren in olie
  • Edelsteenolie
  • Geurfrequenties in olie
 • Edelstenen

 

PARFUM ‘van keulen’

Een zelfgecreëerd parfum, geïnspireerd op Kölnisch wasser.

Een verzorgend en verfrissend eau-de-parfum met wel 5 (!) etherische oliën voor een heerlijk frisse en tegelijkertijd bloemige geurcombinatie. Het parfum bevat ook rozenwater dat de huid verzacht en glycerine dat het vochtgehalte op peil houdt.

 

GEUREN in OLIE

Geuren zijn verbonden met emoties.
Hierdoor werkt een geur emotioneel ondersteunend en helpt dus wanneer je bijvoorbeeld zelfvertrouwen nodig hebt, troost of rust.
Praktijk Je Pure Zelf maakt gebruik van deze eigenschap en heeft de ondersteunende geuren (van de Groene Linde) als ‘Aromatherapie voor thuisgebruik’ in de vorm van een Massage-olie (50 ml), Aroma-inhalator en in een Roll-on (10 ml).

◊ Edelsteenolie

Edelsteenolie is een combinatie van kristalgenezing en aromatherapie en is perfect geschikt voor huidverzorging – of het nu voor het gezicht of het lichaam is. Deze oliën trekken snel in, zorgen voor een fluweelzachte huid en laten een heerlijke delicate geur achter. Als de olie wordt gebruikt als gezichtsolie, heeft ze een balancerend effect op de huid.
Deze Edelsteen olie van Farfalla is
een biologische Jojobaolie opgeladen met de trilling van bepaalde edelstenen en bevat verschillende etherische oliën. De olie is geschikt voor het gezicht en als massage olie. Klik hier voor meer informatie.

◊ Geurfrequenties in olie

Een aantal druppels van onderstaande geurfrequentie-olie wordt toegevoegd aan een plantaardige olie (bij de massage-olie en Roll-on) of op een katoenen staafje gedruppeld (Inhalator).
Kies je eigen favoriete geurfrequentie en geurdrager. Of maak er iets heel moois van en combineer het met een passend edelsteentje, kaartje en mooi organza-zakje!

 • MOEDER AARDE
  Deze geurfrequentie helpt je de verbinding met de aarde te herstellen. Veel mensen zijn het contact met haar verloren en daarom niet goed gegrond. Moeder Aarde etherische olie zet je terug in je basis, het is een heerlijke geur waardoor je je ontspannen en veilig voelt.
 • GOUDEN DRIEHOEK
  Deze geurfrequentie bevat de energie van Rozenkwarts, Amethist en Bergkristal. Met een gouden driehoek in huis ben je ervan verzekerd dat energie altijd optimaal is: alles komt tot rust en in balans. Wanneer je jezelf omringt met deze energie ontstaat een vrede vol leven, met kracht en harmonie.
 • ENGELEN
  Alle engelen om je heen als een cirkel van liefde en steun. Gebruik de geur en roep ze naar je toe op het moment dat je ze nodig hebt. Je hoeft het niet alleen te doen. Een heerlijk geschenk aan jezelf of aan een ander die wel wat steun kan gebruiken.
 • DOLFIJNEN
  De geurfrequentie van deze olie helpt je om op een zachte manier door een rouwproces te komen. Verlies van een dierbare, maar ook bijvoorbeeld van een baan of je gezondheid.
 • INNERLIJKE RUST
  Door alle afleiding raken we bij onszelf vandaan: achter de kar aan rennend i.p.v. deze te trekken. Om bij jezelf te kunnen komen en weer de regie te krijgen. Kom weer bij jezelf en ervaar diepe innerlijke vrede. Een super frequentie voor iedereen die het druk heeft.
 • KRISTALIJN
  Kristal verhoogt de trilling van je energiesysteem en geeft je een zuivere zet omhoog. Je kunt stukken die je niet meer nodig hebt loslaten, vooral als je karma is uitgewerkt. Een heerlijke en fijne geur die de sfeer sereen maakt. Je kunt zijn wie je bent.
 • MARIA
  Deze geurfrequentie omhult je met een waanzinnig gevoel van liefde: moederliefde, barmhartigheid, onvoorwaardelijke liefde en de vrouwelijke energie. Het is een troostende geur die ondersteuning biedt tijdens moeilijke tijden, als een arm om je heen.
 • ZELF LIEFDE
  Door gebrek aan eigenliefde ben je kwetsbaar en geneigd liefde bij een ander te zoeken. Je vraagt jezelf af of je het wel waard bent… Zonder eigenliefde kun je moeilijk ontvangen of geven. De manifestatie in de materiële wereld zal onvoldoende zijn. Eigenliefde is de sleutel!
 • HOGER HART
  De transformatie van de energie gaat met een rap tempo en de energie frequenties van ons hele energetische systeem schud ons door elkaar. Deze geurfrequentie helpt mee om de oude energie los te kunnen laten en om mild en liefdevol de stap te kunnen maken naar de transformatie, van IK gevoel naar WIJ benadering. De olie zet je op de grond en lift je daarna op, waardoor je contact maakt met je hart en het Hoger Hart bewustzijn.
 • CHAKRA 1-2-3-4-5-6-7
  Je lichaam heeft 7 energie velden, die als ronddraaiende schijven aanwezig zijn (chakra betekent ‘wiel’ in het Sanskriet) van je stuitje tot je kruin. Gedurende je leven kunnen deze energie schijven uit balans raken, wat kan resulteren in lichamelijk ongemak of geestelijk onbehagen. Wanneer je je omringt met deze geur kan heling optreden voor dit specifieke gebied.

Jojobaolie
Jojobaolie wordt als dragende olie gebruikt bij de massage-olie en de Roll-on.
Jojobaolie is eigenlijk geen olie, maar een was en dit maakt dat de olie niet ranzig wordt. Jojobaolie is ontstekingsremmend en goed bij huidproblemen, maar omdat het een ‘was’ is is het ongeschikt voor consumptie
.

Type producten en gebruik

 • Roll-on
  De Roll-on (10 ml) bevat jojoba-olie met een heerlijke ondersteunende geur, zoals bijvoorbeeld Aarde of Zelf Liefde. De Roll-on is er ook als geschenk: je ontvangt deze dan in een mooi organza zakje met gedroogde bloemetjes, een edelsteentje en een liefdevolle boodschap. Het zakje, het edelsteentje en het ‘kaartje met de liefdevolle persoonlijke boodschap’ worden op gevoel toegevoegd. Kies je liever zelf een zakje en/of edelsteentje, kom dan langs in mijn praktijk.
  Gebruik de Roll-on bijvoorbeeld op je polsen (of onder je voeten, of op een deel van je buik), zo draag je de geur en waar deze voor staat dicht bij je. Je gebruikt het zoals je dat ook zou doen met een parfum en rol nog een keertje extra wanneer je de behoefte voelt. De Roll-on is in een formaat die je makkelijk met je mee kunt nemen, zodat je ‘m altijd bij de hand hebt.
 • Aroma-inhalator
  De Inhalator is van zichzelf al erg mooi (een metalen hulsje, zoals een luxe lippenstift) en blijft wel 3 maanden geur afgeven (afhankelijk van gebruik natuurlijk). De inhalator is navulbaar.
  Gebruik de Inhalator om aan te ruiken (op te snuiven!), wanneer je behoefte hebt aan de geur en waar deze voor staat. Snuif zoveel je wilt. De Inhalator is in een formaat die je makkelijk met je mee kunt nemen, zodat je ‘m altijd bij de hand hebt.

 • Massage-olie
  Dit is qua werking gelijk aan de roll-on, maar de concentratie van de etherische olie is lager, omdat je het op een groter deel van de huid gebruikt. De geuren/geurfrequenties worden toegevoegd in de massage olie (flesje met 50 ml).
  – Massage: masseer de voeten en onderbenen. Een hele lichaamsmassage kan natuurlijk ook.
  – In bad: doe in een vol bad 1 kop Himalaya zout (dit is energetisch reinigend) en een flinke scheut van de massage olie.
  – Voetenbad: doe in een teiltje met water een paar eetlepels Himalaya zout en een scheutje massage olie.

 

Ben je geïnteresseerd in een specifiek product?
Kom langs in de Praktijk of stuur mij een berichtje:
Neem contact op

Producten worden vlak van te voren gemaakt.
Gelieve het op te halen in de praktijk.

Voor meer informatie over de mogelijkheden of de prijzen, ga terug naar de WINKELTJE.

 

♦ EDELSTENEN en meer…

Er zijn vele soorten edelstenen op dit moment verkrijgbaar bij Je Pure Zelf, los (als setjes, getrommeld of ruw) of als sieraad.

   

◊ Energetische lifestyle

 • Hangers
 • Armbandjes
 • Chakra steentjes (losse steentjes)
 • Chakra steentjes (in flesje of buisje)
 • Losse edelestenen (klein en groot)
 • Verwerkt in Organite (pyramide of schijfje)

Heb je vragen over, of ben je geïnteresseerd in een product?
Kom langs in de Praktijk of stuur mij een berichtje:
Neem contact op

Gelieve het op te halen in de praktijk.

 

Edelsteen informatie

Informatie over de werking van edelstenen

Hieronder heb ik van een aantal edelstenen hun werking uitgelegd. Deze stenen kom je veel tegen, maar natuurlijk zijn er (veel) meer. Onderaan deze lijst heb ik daarom een link geplaatst, naar een pagina waarin ik nog veel meer edelstenen beschrijf en uitleg.

 

 • Amethist helpt om je kruin chakra en de derde oog te activeren. Een spirituele steen, die een veld van lichtenergie om je heen creëert en die je beschermt tegen negatieve invloeden. Brengt focus, harmonie en innerlijke rust.
 • Aventurijn -groen geeft een blij hart, trekt geluk en voorspoed aan, helpt ontspannen en je wordt positiever, creatiever en toleranter. Irritatie en frustratie nemen af, zodat je je met een open hart kunt verbinden met je omgeving en de wereld.
 • Bergkristal stimuleert of kalmeert, afhankelijk van wat er nodig is, en brengt harmonie en balans. Het zorgt voor een heldere, geconcentreerde en scherpe geest en maakt neutraal en onbevooroordeeld en helpt je om (voor)oordelen los te laten.
 • Hematiet werkt aardend, beschermend en harmoniserend. De steen geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en versterkt de wilskracht. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Het is een goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen.
 • Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht en het versterkt de intuïtie. Zeer geschikt om bij je te dragen wanneer je teveel openstaat voor energieën uit je omgeving.
 • Lapis Lazuli is een hele spirituele steen. Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren.
 • Jaspis werkt aardend en beschermend, helpt om doelen waar te maken en ideeën om te zetten in actie. Het maakt strijdlustige, daadkrachtig en volhardend en helpt je om voor jezelf op te komen, maakt je weerbaar en assertief, oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor meer balans in je lichaam.
 • Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en de vrouwelijke energie. De steen heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven, bevordert vruchtbaarheid en heeft een sterk effect op dromen.
 • Mosagaat werkt aardend en stabiliserend. De zachte en voedende energie van deze steen brengt lichaam, geest en ziel terug naar hun natuurlijke, evenwichtige toestand en brengt stabiliteit en rust op al deze niveaus.
 • Obsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven.
 • Rozenkwarts edelsteen, de steen van liefde en vrede. Met een zachte en liefdevolle energie, die het hartchakra opent zodat je weer in contact kunt zijn met je gevoel.
 • Sodaliet geeft inzicht in jezelf. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie en kan goed gebruikt worden in een groep voor harmonie, vertrouwen en solidariteit.
 • Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. Deze steen bevordert rust en helpt bij overprikkeldheid van het zenuwstelsel. Zeer geschikt voor HSP’ers om goed te blijven gronden.

Meer informatie over meer edelstenen.