IN JE EIGEN KRACHT – VERBINDING MET JEZELF

Als holistisch coach breng ik anderen weer in verbinding met zichzelf, met dat waar hun kracht ligt en de antwoorden op hun vragen te vinden zijn. Door middel van holistische coaching, lichaamsbewustzijnsoefeningen en helingsmethode komt lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele heling tot stand, met hele mooie resultaten. Ik voel mij erg bevoorrecht en dankbaar dat ik zo’n proces mag ondersteunen.

 

In deze Nieuwsbrief maak je kennis met de invloed die jij zelf hebt en hoe je dit daadwerkelijk op een positieve manier kunt inzetten. Met een holistische en energetische kijk op ‘oorzaak en gevolg’ en met extra informatie over spiritualiteit. Laat je verassen!

 

HET VERLEDEN ACHTERVOLGT JE

Ik merk, bij mezelf en bij de mensen die mijn praktijk bezoeken, dat er een (emotionele) reactie kan worden ervaren die heftiger is dan passend is voor de situatie waar ze zich in bevinden en dat het niet altijd makkelijk is om goed te kunnen plaatsen hoe dat komt.

Het ligt voor de hand ervan uit te gaan dat wat je voelt wordt opgeroepen door wat er voor je ogen gebeurt en niet domweg een reactie is op wat zich in het verleden heeft afgespeeld. Maar is dat wel zo? Wanneer je even stilstaat en je verdiept in wat je zo ergert, dan kom je er misschien achter dat iets in jou zich in het verleden tekortgedaan voelde.

Vaak werkt het als volgt: als je boos -of anderszins hevig geëmotioneerd- reageert in het bijzijn van je kind of iemand anders, is dat omdat je geleerd hebt je op die manier te verweren tegen het gevoel dat je overviel toen je zo oud was als het kind, of bij de eerste keer (toen je kind was) in een soortgelijke situatie.

Buiten je bewustzijn om, in het onderbewuste deel van jezelf, dreigt de huidige situatie gevoelens in je los te maken die je in een eerdere situatie als bedreigend hebt ervaren, zoals wanhoop, eenzaamheid, jaloezie, verlangen of hulpeloosheid. En dus kies je op het huidige moment onbewust voor de makkelijkste weg: in plaats van rationeel te beoordelen wat de beste reactie is op dit moment voor jou en de situatie, stap je direct over op een reactie gebaseerd op woede, frustratie of paniek.

Je richt je reactie op die ander, die in jouw beleving de schuld draagt van hoe jij je in dat geval voelt. Dat is echter niet waar: de ander spiegelt iets wat in jou iets triggert wat dit gevoel bij jou oproept. Het is aan jou om hiermee met jezelf aan de slag te gaan. Je zult net zolang door soortgelijke situaties getriggerd worden, totdat je hiermee hebt leren omgaan, totdat je het gekwetste kindsdeel in jezelf hebt geheeld.

Soms gaan dergelijke emoties uit het verleden generaties terug.

 

Je denkt vast dat je bewust reageert en dat is vaak niet het geval. Je zou het kunnen zien als een computer: Bewust is je ‘PC-scherm’ en Onbewust je ‘harde schijf’, dat wat is opgeslagen in het geheugen.

Alles wat je meemaakt in je leven geeft een lichamelijke, mentale of emotionele reactie en dat wordt opgeslagen in jouw systeem. Vanuit dit systeem opereer je en die aansturing is vaak onbewust. Wanneer dat vanuit (oude) pijn gebeurt is de reactie niet passend en daardoor niet zo handig.

Het onbewuste zichtbaar maken en/of helen geeft jou een schone lei om je leven anders te kunnen leven.

 

De levenservaring die onze voorouders doormaakten zouden we simpelweg kunnen onderverdelen in volbrachte en onvolbrachte ervaringen: iets wat is doorleefd en iets dat onaf is of verdrongen. Volbrachte ervaringen geven een vruchtbare grondslag waar gebruik van kan worden gemaakt door de generaties erna, de onvolbrachte lessen mogen opnieuw worden doorleefd en vormen de triggers in onze levens.

Doorgaans weten we maar weinig van onze voorouders, behalve dan dat opa dikke sigaren rookte en oma een bloemetjes schort aan had. Je weet vaak nauwelijk hoe het hen werkelijk verging: wat waren hun moeilijkheden, waar hadden ze mee te maken, welke uitdagingen ondervonden ze en welke taboes waren er, …? We komen -helaas- van een generatie waarbij zwijgen een ‘groot goed was’ en ‘de vuile was niet naar buiten mocht’.

 

Maak een familieboek. Ga opzoek naar de familieverhalen, praat met de nog in leven zijnde familieleden en breng de familie geschiedenis in kaart. Hierdoor wordt oude pijn zichtbaar en kan de Heling beginnen. Daarnaast kan het veel licht werpen op hedendaagse uitdagingen binnen de familie en heling brengen voor ieders groeiproces.

 

 

Lichaamsbewustzijn

Emoties zijn signalen, zowel de aangename als de minder aangename en ook hier kun je bij stilstaan, ze aankijken en doorvoelen. Het zijn belangrijke richtingaanwijzers!

Eén manier om inzicht in te verkrijgen in je gedrag en emoties, is het ontwikkelen van bewustzijn. Wanneer je goed in verbinding bent met jezelf (je lichaam) dan merk je veel sneller wanneer je ‘uit je evenwicht raakt’ en dan kun je er veel gemakkelijker voor kiezen hoe je wilt reageren (even weglopen uit de situatie, empathie voelen, rustig reageren, etc.).

 

Naarmate de mensen bewuster worden, groeit het weten dat alles met elkaar verbonden is. Wie ontwaakt en de slaap uit zijn ogen wrijft, ziet steeds meer.

 

Pas als je dit (jezelf/je leven) aankijkt en wilt overstappen van de vraag ‘Waarom…??’ (waarom ik) naar ‘Waartoe…?!’ (wat kan ik ermee) dan zit je op de goede weg, kun je pijn helen en je ervaringen ten gunste inzetten.

We hebben allemaal ons eigen ‘rugzakje’ met onze ervaringen die je helpen of saboteren en daar zouden we iets mee kunnen doen! Dat is geen ‘Quick-Fix’: het kost energie en moeite, maar het is zo de moeite waard om bewust te worden en te kunnen kiezen wat je inzet!

 

Ieder mens kan voor zichzelf uitmaken welke weg of levensfilosofie hem het meest innerlijk bevrijdende gevoel geeft. De vrije keuze om het spoor te volgen van liefde-vreugde-leven-waarheid-vertrouwen enerzijds, of het spoor van leugen-angst-dood-twijfel-schijn anderzijds, of iets ertussen in… Het is daarom belangrijk om goed met jezelf in verbinding te zijn en bewust te worden van hoe jij je keuzes maakt. Wanneer je hiervan bewust bent, kun je ook bewust kiezen voor het één of juist het ander.

Het volgende helpt mee om weerbaarder te zijn en meer in verbinding met je pure zelf:

 

GELOOF IN JEZELF

Vanuit onze opvoeding hebben we geleerd om vooral te geloven dat we beter dienen te zijn en harder ons best moeten doen. Onze cultuur en ons onderwijs herinnerden ons er continue aan dat we succesvoller, begeerlijker, zekerder of spiritueler kunnen zijn, mits we maar hard genoeg ons best doen of in een ander opzicht veranderen ten opzichte van wat we nu doen of wie we nu zijn. Ook de social-media van deze tijd spiegelt ons een ideaal beeld voor waar we massaal aan willen voldoen.

Het idee dat we alleen maar hoeven te ontdekken en te aanvaarden wie we werkelijk zijn, staat lijnrecht tegenover zowat alles wat ons is bijgebracht en kan daardoor heel onnatuurlijk aanvoelen en lastig om te omarmen.

Wat helpt om ‘jezelf te zijn’ is het integreren van een rustig en gecentreerd bewustzijn, zodat we gaan inzien hoe en wat onszelf schaadt en ons afhoudt van ons pure zelf. Wanneer we bewust gaan zijn van zowel onze slechte gewoontes als de delen in onszelf die dat anders willen, verschijnt er als vanzelf iets totaal nieuws in beeld waar we bewust voor kunnen kiezen.

Doordat we bewust aanwezig zijn bij wat we ervaren en open staan voor het moment (het NU), beginnen zich wonderen te voltrekken. Waarvan de mooiste is dat we in een oogwenk een gewoonte ‘inzien’ en daardoor transformeert.

 

Ga mediteren, omdat het een goede ondersteuning kan zijn om beter te voelen wat voor jou wel en niet klopt en dus bewuster te worden.
Verder op in deze nieuwsbrief kun je meer lezen over spiritualiteit en vind je ook wat oefeningen, ook kun je hier meer over lezen, in een eerder gepubliceerde Nieuwsbrief (Meditatie) .

 

 

 

SPIRITUALITEIT ALS KRACHTBRON

Spiritualiteit betekent een bezield leven leiden, vanuit onvoorwaardelijke liefde. Je zou het ook ‘Werken aan jezelf’, kunnen noemen. Spiritualiteit is namelijk de zoektocht die je aangaat in dit leven waarbij je jezelf steeds weer bevrijdt van een laagje, de weg terug naar je Zelf, de essentie, de kern. En misschien is dit ook wel onze missie op aarde, de bestemming te vinden, namelijk je ware -pure- zelf.

Wij mensen bestaan uit meer dan alleen ons fysieke lichaam: we zijn de ziel, zuiver bewustzijn, een spiritueel wezen op aarde, in een fysiek lichaam. De ziel is volstrekt vrij, zorgeloos, zonder zelfbesef en heeft geen vorm. Het is je kern en overal in en om jouw fysieke lichaam aanwezig, dus misschien wel het meest waardevolle om contact mee te maken.

We zorgen vaak goed voor ons fysieke lichaam door het te onderhouden en te voeden. Ook besteden we vaak aandacht aan ons gevoel, door dit te uiten zodat in de behoefte die het vraagt kan worden voorzien. Maar de ziel wordt vaak vergeten. De ziel is ook niet direct tastbaar. De bewustwording hiervoor is essentieel, zodat je de zachte fluisteringen kunt horen die jou op weg helpen je Levenspad te leven.

Spiritualiteit is alles. Dus niet alleen de liefdevolle, mooie dingen van jezelf omarmen, maar ook je pijn, je donkere stukken, je ‘minder mooie’ eigenschappen. Je kunt niet zeggen: ‘Dit vind ik wel goed genoeg van mezelf, dus dit mag er zijn’. ‘En dit stuk vind ik niet zo fijn, dus dat negeer ik’. Nee, spiritualiteit is het allemaal. Het mag er allemaal zijn, dit is niet wie je bent maar maakt je heel en compleet als mens. Daarbij ga je ervaren dat juist door deze minder fijne kanten aan te gaan, je jezelf beter leert kennen, je steeds zuiverder wordt en makkelijker met de flow kan meegaan.

 

Spiritualiteit is een heel persoonlijk pad en niet meetbaar. Het gaat hierbij om de waarneming die je beleeft. Je kunt jezelf wel een aantal vragen stellen om te kijken in welke mate jij al spiritueel leeft:

In hoeverre:
–        ben ik bewust van mijn kwaliteiten?
–        ervaar ik zingeving, voldoening en bezieling in mijn leven?
–        ervaar ik meZELF?
–        ben ik me bewust van mijn motivatie?
–        weet ik waarom ik hier op aarde ben en wat mijn doel is in dit leven?
–        weet ik wie ik ben?
–        ben ik me bewust van mijn wensen?
–        ervaar ik dat er meer is tussen hemel en aarde?
–        ervaar ik overvloed?
–        leef ik vanuit onvoorwaardelijke liefde?

Onvoorwaardelijk vertrouwen is het pad van onvoorwaardelijke liefde.

 

JE LEVEN BEÏNVLOEDEN

Alles bestaat uit energie, zo ook je gedachten en emoties. Dit is een hele krachtige bron waarmee je bewust of onbewust vorm geeft aan je leven. Door je bewust te worden van je gedachten en emoties, kun je ze vóór je laten werken. Je zult ze dan zodanig moeten formuleren, dat ze voor een positieve energie gaan zorgen. De trilling van deze energie is hoger dan van een negatieve gedachte. Zodra je je hier bewust van bent, geef je jezelf de mogelijkheid om ze te kunnen beïnvloeden en opnieuw te formuleren. Je kunt dan als het ware met je gedachten gaan werken.

Het aantrekken van situaties is gebaseerd op de gedachten en energie die jij, al dan niet onbewust, uitzendt. Door bewust te worden van wat je denkt, doet of er gebeurt kunnen onbewuste patronen nu misschien zichtbaar worden, zodat je ze kunt transformeren. Wanneer je bewust een verandering creëert, heet dat manifesteren: je creëert -manifesteert- bewust een nieuw pad.

Wanneer je gelooft of heel sterk voelt dat er iets gaat gebeuren, gebeurt het ook. Hoe meer je er in gelooft, des te sterker wordt dit gevoel. En des te meer bewijzen je krijgt uit situaties en/of mensen die je hiervoor naar je toetrekt door deze energie. Het gaat hierbij om de juiste vibratie die hierbij hoort te worden aangetrokken. Wanneer je dit nu weet kun je dus alles aantrekken waar je blij van wordt.

 

Word je bewust van welke gedachten je hebt en waar, en hoe je vervolgens je energie ergens op richt. Verhoog je frequentie en visualiseer hoe je het zou willen (zie het levendig voor je, voel hoe het al zo is). Herhaal dit met hartsovertuiging en voel je dankbaar.

 

 

Het meer bewust worden van jezelf en je Spirituele ontwikkeling is een onderdeel van het holistisch coachtraject bij praktijk Je Pure Zelf. Je leert naar je lichaam luisteren, wat je gedachten met en voor je kunnen doen en -ook heel belangrijk- een stukje Zelfliefde. Je wordt je steeds Bewuster, je komst steeds dichter bij je Kern: je wordt steeds puurder.

 

Blijf toepassen wat bij je past. Op deze manier blijf je dicht bij jezelf en bij jouw behoefte. Zo blijf je volledig in je eigen kracht. Je leert zien en ervaren dat je vrij bent doordat je je eigen ervaringen zelf kunt sturen. Wat er om je heen gebeurt, heb je niet in de hand. Wél hoe je er mee omgaat. Neem voldoende rust en zorg je goed voor jezelf. Juist in die ontspanning ontstaat er nog meer ruimte voor bewustwording.

 

 

VERDIEPING “Vision of Life coach” en PROEFCLIËNTEN*

Hoewel ik als Holistisch coach goed kan bijdragen aan een behoorlijk stuk zelfvertrouwen en Heling, was ik toch zoekende naar meer verdieping en dan met name in het onbewuste stuk van het Innerlijk kind of vanuit ‘overerving’. Ik kwam uit bij de opleiding Vision of Live coach, waar ik zeer recent mee zal starten.

Deze opleiding biedt technieken aan in zelfontplooiing, afgestemd op een veranderingsproces waarbij het aanwezige potentieel wordt vrijgemaakt en je volledig in je kracht komt waardoor je je zielsmissie kunt gaan leven. Het gaat over jezelf leren kennen, accepteren, motiveren en in ‘de flow’ komen. En dat alles vanuit de kracht en de kennis van het Enneagram, een zeer oude symboliek over persoonlijkheidstypes.

 

Ik heb er ontzettend veel zin in en kijk uit naar alle nieuwe dingen die ik mag gaan leren, ervaren en ontwikkelen. De opleiding bevat 9 modules, met de volgende onderwerpen:

  • Emoties en overtuigingen
  • Chakra’s
  • Miasma (aanleg) en vorig leven
  • Ondersteunende remedies
  • Coaching en Enneagram
  • Kinderen en het Innerlijk kind

 

Wil jij graag terug naar Je Pure oorsponkelijke Zelf?
Heb je een fysieke, mentale of emotionele klacht waar je maar niet van af komt. Of zit je al geruime tijd in een Bore-out, Burn-out, ervaar je (te)veel prikkels, heb je last van depressieve klachten, stress of een heftig verleden gehad waarvan je nog de naweeen ervaart?
Wil je het graag anders en aan de slag met jezelf?

Dan nodig ik je van harte uit voor een Holistische coaching, of de Vision-of-Life coaching bij Praktijk Je Pure Zelf te Alkmaar.
Of Ontspannende en Healing via AccessBars, MTVSS of CM.

 

 

*Oefenen, oefenen, oefenen… (de opleiding is inmiddels afgerond, proefcliënten zijn niet meer nodig)

Om alles wat ik ga leren goed onder de knie te krijgen zoek ik mensen met wie ik mag oefenen. Loop jij in het dagelijks leven aan tegen overtuigingen, zijn er situaties waar jij je aan stoort of personen die je irriteren, lukt het niet om een gezond voornemen vol te houden, heb je een onverklaarbare angst voor iets, voel je je onbegrepen, zit je ergens (anders) mee, of zit je helemaal nergens mee en ben je gewoon nieuwsgierig of en wat ik voor je kan doen, of wil je mij gewoon helpen…

 

De opleiding is tussen september 2022 en mei 2023 en iedere maand ga ik weer iets nieuws leren, waarbij ik personen nodig heb waar ik de geleerde technieken mee mag oefenen.

 

Wat zoek ik:
Ik zoek JOU!
Mensen die nieuwsgierig zijn.
Mensen die iets willen weten of helen.
Mensen die niet persé zelf iets willen, maar mij gewoon willen helpen.

Wat krijg je:
Een gezellige en interessante ontmoeting (1, of meerdere).
Inzicht in jezelf en wellicht ook in je familiebanden.

Wat moet je daarvoor doen:
Ben je geïnteresseerd? Laat het mij dan weten: stuur mij een berichtje of geef je op via de link in deze Nieuwsbrief. Reageer ook als je vragen hebt.

Ik hoor heel graag van je en voel je vrij om deze oproep te delen in je vriendenkring.

 

 

Bron vermelding
Boek – Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen / Philippa Perry
Cursus – Spiritualiteit / ZoMa opleidingen

 

 

Voor meer spiritualiteit in je leven en meer verbinding met (alles van) jezelf

Voor iedereen die graag nog meer informatie en oefeningen wilt ?

 

MANIFESTATIE, AFFIRMATIE’S en DANKBAARHEID

Een affirmatie is een bevestiging of overtuiging die je steeds weer opnieuw herhaalt. Affirmaties zijn korte, krachtige zinnetjes die gedachten positief kunnen beïnvloeden. Dit kun je op allerlei thema’s inzetten waarin je voelt dat er transformatie nodig is. Hier kun je denken aan het omzetten van negatieve gedachten en emoties in positieve gedachten en emoties. Hiermee wordt ook je gezondheid positief beïnvloed. De kracht van affirmaties ligt in de herhaling en de liefdevolle overtuiging (hartskracht) die je er in legt.

Een andere, en krachtige, manier om je spirituele pad verder te bewandelen is het uiten van je dankbaarheid. Dankbaarheid voedt je ziel. Doordat de trilling van dankbaarheid heel hoog is, kun je deze zuivere energie waarnemen. Dit is dus heel gezond en je wordt er gelukkig van. Je zult merken dat dit helend en verzachtend werkt. Probeer daarom van dankbaarheid je levensinstelling te maken. Hoe moeilijk of lastig een situatie ook is, er is altijd iets waar je nu wél dankbaar voor kunt zijn.

 

OEFENING 1. Verhogen van je frequentie via Dankbaarheid

Het uiten van dankbaarheid kun je doen door bijvoorbeeld gebed of meditatie. Uitspreken en voelen waar je dankbaar voor bent is een belangrijk proces om de overvloed hiervan aan te trekken en te kunnen manifesteren.

 

Probeer iedere dag je dankbaarheid te uiten.

Je zult ervaren dat, wanneer je dit gaat doen, de lijst waar je dankbaar voor bent in je leven, steeds groter wordt. En je hiermee de innerlijke kracht in jezelf versterkt.

 

Dankbaarheid heeft een relatie met je hart.

 

 

OEFENING 2. Affirmaties

Vertrouw erop dat deze methode voor je werkt, ongeacht wat je wilt transformeren. Gedachten zijn te sturen. Door de herhaling van één en dezelfde zin ga je hierin geloven. Je programmeert een andere lading in je energetische systeem.

Een gedachte is een trilling van energie. Positieve gedachten hebben een hogere trilling dan een negatieve gedachte. Dit kan uiteindelijk invloed hebben op je hele energieniveau.

Wanneer je bewust voor jezelf affirmaties wilt inzetten, begint de gedachte in je hoofd. Het is belangrijk dat je bij het formuleren van deze positieve zin, je kunt beleven wat dit aan emotie bij je oproept. Maak contact met het juiste gevoel. Voel wat de trilling van deze positieve gedachte met je doet. Als dit goed voelt, is dat de juiste zin ofwel de juiste intentie. Je zou de zin hardop kunnen uitspreken en opschrijven. Let er op dat je je zin kort, krachtig en positief formuleert.

Gebruik geen ontkennende woorden zoals ‘niet’ en ‘geen’.
Houd het kort, krachtig en ‘to the point’.

Herhaal deze zin tot het automatisch gaat en natuurlijk aanvoelt. De ene zin zal makkelijker integreren dan een andere zin. Blijf dit herhalen tot je voelt dat je overtuigd raakt van wat je over jezelf uitspreekt. Affirmeren is een gevoelsproces en werkt door op alle niveaus in je lichaam.

 

Een affirmatie maken

In deze oefening ga je vanuit je harts-intentie een affirmatie maken.

Maak contact met je hart.
Voel wat er getransformeerd mag worden.
Voel welke gedachte je over jezelf nodig hebt om dit te transformeren.
Maak een korte, krachtige, positieve zin die aansluit bij jou wens.
Spreek deze zin hardop uit, voel wat het met je doet.
Wanneer het gevoel klopt bij jouw wens, schrijf deze zin op.
Herhaal dit zinnetje gedurende de dag meerdere malen in je hoofd.
Merk op wanneer je afdwaalt naar de negatieve gedachte, besteed op dat moment extra aandacht aan jou positieve affirmatie.
Voel wat voor jou werkt om deze zin nog meer kracht bij te zetten.
Blijf herhalen tot je opmerkt dat deze zin zich automatisch afspeelt.

Wat kun je opmerken na het herhaaldelijk uitspreken/ denken van deze positieve affirmatie? Hoe lang duurde het voordat je kon merken dat er iets veranderde? Wat is er veranderd in je brein, in je gevoel, in je gedrag, in je energie?

 

Affirmatie om je dag te beginnen

Kijk maar eens hoe je dag verloopt als je onderstaande opdracht hebt gedaan.

Als je ‘s morgens wakker wordt, blijf je nog even in bed liggen.
Maak contact met je hart en voel waar jij vandaag behoefte aan hebt.
Voel welke affirmatie het beste past bij jouw wens voor die dag.
Maak een positieve zin en doorvoel wat dit met je doet.
Sta op en begin aan je dag.

Blijf de affirmatie herhalen zo vaak je wilt en blijf je verbinden met het juiste gevoel wat daarbij hoort.

 

 

OEFENING 3. Manifesteren

Stel je hebt de volgende overtuiging opgedaan ergens in je leven:

Je denkt dat je het niet waard bent om van te houden. Je voelt je minderwaardig. Onbewust ben je situaties op deze energie gaan aantrekken die jou hierin deze oude overtuiging (pijn) bevestigd hebben. Nu ben je er in gaan geloven. Dat is natuurlijk onzin; je hebt gewoon met je onderbewuste overtuigingen en energie het bewijs daarvan aangetrokken. Om dit te transformeren, zal je je eerst los moeten maken van deze oude overtuiging en zien dat je dit niet bent.

Vervolgens kun je deze veranderen in positieve energie door bijvoorbeeld een zin uit te spreken zoals; ‘Ik ben het waard om van te houden’. Je zult zien dat je hier invloed op hebt. Je gaat positieve situaties aantrekken die jou bewijs geven dat je het waard bent. Het gevoel ontstaat, zal plaats maken en je laten groeien in onvoorwaardelijke liefde. Je manifesteert waar je zo naar verlangt. Het klinkt makkelijk en eigenlijk is het dat ook.

 

Manifesteren

*Gedurende één week mag je jezelf dagelijks onderzoeken.

*Neem daarvoor onderstaande richtlijnen en beantwoord daarna de volgende vragen:

  • Onderzoek in jezelf wat aandacht nodig heeft om te mogen transformeren: Wat voelt niet fijn? Of stroomt niet?
  • Onderzoek je gedachten en overtuigingen hierop: Zie welke situaties je hierop onbewust naar je toe hebt getrokken.
  • Onderzoek hoe jij wilt dat dit gaat transformeren: Voel, ervaar en geloof dat dit gaat gebeuren.

*Maak vervolgens een Affirmatie: schrijf een positieve zin op voor wat je wilt en zeg deze zin dan minimaal 1 week lang, dagelijks tien keer achter elkaar in jezelf. Let op: houd het klein, neutraal, positief en met betrekking op jezelf (kies bijvoorbeeld als affirmatie ‘Ik voel me geliefd’ in plaats van ‘Ik ontvang liefde van …‘).

*Na deze week kun je jezelf vragen: Hoe werkte dit voor mij? Hoe voel ik me nu? Hoe voelt mijn hoofd? Wat kan ik opmerken in mijn energie? Is er in mijn omgeving iets veranderd? Zijn er andere bijzonderheden die ik mee hebt gemaakt?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *