VITALITEIT

Counselor Alkmaar

Voor je lichaam zorgen is een investering en
je krijgt er iets voor terug dat onbetaalbaar is.

 

De mens wordt steeds ouder, maar helaas ook steeds jonger ziek.
Het gaat goed met het uitstellen van sterfte, maar het gaat helemaal niet zo goed met het gezond houden van de bevolking. Dat is niet zo gek, want we hebben op school niet geleerd hoe we gezond moeten leven en hoe we preventief onze gezondheid kunnen behouden en versterken.
Gelukkig begint er inmiddels wel iets te veranderen. Artsen en ziektekosten verzekeraars beginnen in te zien dat een gezonde leefstijl baat heeft.

Gezonde Leefstijl

♣ Een gezonde leefstijl gaat over een gezond voedingspatroon, een gezond beweeg- en ontspanningspatroon en liefdevolle gedachten.
♣ Een gezonde leefstijl gaat over een manier van leven waarin je jezelf gezond(er) kunt maken en gezond(er) kunt houden.
♣ Een gezonde leefstijl betekent lekker in je vel zitten. Dit kun je bereiken met gezonde voeding en voldoende bewegen. Maar ook goed/voldoende slapen en kunnen ontspannen en genieten hoort daar bij.

Voordelen gezonde leefstijl
Wanneer je goed voor jezelf zorgt, zijn veel klachten, aandoeningen en metabole ziekten te voorkomen en te genezen, zoals:

  • Overgewicht
  • Hoge bloeddruk
  • Hoge bloedsuikerspiegel
  • Slapeloosheid
  • Stress(gerelateerde klachten)
  • Darmklachten (obstipatie, diarree, pijn)

Dit bereik je onder andere door “B.R.A.V.O.” toe te passen in je leven: voldoende Bewegen, niet Roken, matig met Alcohol, gezonde Voeding tot je nemen en op tijd Ontspannen.

 

Wil jij informatie over gezonde voeding, beweging of ontspanning?
Wil je afvallen, een betere weerstand of meer conditie?
Wil je weer kunnen genieten, minder stress ervaren of beter kunnen slapen?

Dan zit je goed bij Je Pure Zelf!

 

Lekker in je vel

Gezondheid is een belangrijke basis voor een vitaal en gelukkig leven. Wanneer je in je eigen kracht staat ben je de beste versie van jezelf. Je lichaam functioneert optimaal, je voelt je goed, krachtig en je straalt. Mensen merken en zien dat aan je en je merkt dat zelf gelukkig ook!

Wat een goede gezondheid is, is voor iedereen anders. De een voelt zich gezond wanneer hij of zij ’s morgens vol energie wakker wordt, de ander wanneer een gezond lichaamsgewicht is bereikt of als het potje voetballen (met de kleinkinderen) weer lukt, bij het hebben van ‘me-time’, kunnen ontspannen, genieten of zelfverzekerder door het leven kunnen gaan.

Wat wel voor iedereen hierin gelijk is, is dat een goede gezondheid er voor zorgt dat de kwaliteit van leven beter wordt. Dat is waar het om gaat.

 

Bij Je Pure Zelf kun je gebruik maken van:

  • Coachtraject Gezond leven, met informatie over voeding, beweging en ontspanning.
  • Meditatie-momentje, met verschillende ontspanningstechnieken en bewustwordingsoefeningen.

 

♣ Coachtraject Gezond leven

Over en voor een gezonde(re) leefstijl

Er bestaan richtlijnen over wat een gezonde leefstijl is. Toch is een gezonde leefstijl voor iedereen persoonlijk. In het coachtraject Gezonde Leven neem ik de richtlijnen mee en stem die af op wat jouw wens/hulpvraag is. Ik ondersteun jou door het geven van informatie en ik ga met jou op zoek naar hoe jij een gezonde leefstijl het beste in jouw leven kunt inpassen. Na afloop ben jij je bewust van de keuzes die je maakt en kun je een gezonde leefstijl integreren in jouw leven. Wil jij gezonde en bewuste keuzes maken? Wil jij een gezonde(re) versie van jezelf worden? Dan is dit coachtraject iets voor jou!

Lees meer

 

 

Meditatie-momentje

Voor een betere ademhaling en meer ontspanning.

Voor iedereen die een momentje van rust, stilte, heling en verbinding wenst of kan gebruiken. Meditatie brengt het volgende: Rust en ontspanning / Focus en bewuste aandacht / Heling en positieve energie. Door meditatie ga je contact maken met meerdere delen van jezelf (gedachten, lichaam, emoties) en zullen de niet-dienende stemmetjes in je hoofd zwakker worden en geeft het ruimte voor nieuwe paden en gevoelens.
Heb jij behoefte aan ontspanning en verbinding met je eigen kracht? Sluit je dan aan bij het momentje van Meditatie.

Lees meer

 

 

Neem contact op

 

 

Holistische coaching (vervolg traject)

Het traject Gezond leven is gericht op het geven van de informatie afgestemd op jou en het doen van oefeningen om nieuwe gewoonte te laten integreren.

Mocht je meer ondersteuning nodig hebben is holistische coaching, of Energetische therapie, bij Je Pure Zelf een goed vervolg. Jouw vraag en wat je wilt bereiken vormen het uitgangspunt van de begeleiding in jouw persoonlijke ontwikkeling. We gaan opzoek naar wat voor jou persoonlijk het leven zinvol maakt, of wat er precies achter zit als een gezonde(re) leefstijl niet lukt. Ik kijk verder dan een gezond leefpatroon en hoe je in het leven staat. Je leert jezelf beter kennen en je bent in staat om jezelf te helen. Je zult je krachtig voelen om de stap te maken die je wilt zetten.